Spouwisolatie

Spouwisolatie is één van de snelste en doeltreffendste manieren om de warmte in de woning te houden. Gevels vormen het grootste oppervlak van de woning en daar is het meest te besparen. Spouwisolatie verdient zichzelf in ca. 5 jaar terug. Geen spaarekening die zo’n rendement levert.

U kunt hier een offerte opvragen

Isolatiematerialen

Er zijn een drietal materialen waarmee de spouwmuur kan worden gevuld:

–  Supafil HR++ minerale wol

–  HR++ Grafiet Parels (grijs)

–  Execellent Foam (voor aanvullen of herstellen)

hier vind u een beknopt totaal overzicht van de naïsolatie producten

De methode van naïsoleren is voor de drie materialen hetzelfde. Er worden volgens patroon gaten geboord in de muur, waarna men via vulpistolen het materiaal de muur inblaast of pompt.

Supafil HR++ minerale wol

Knauf Supafil HR++ minerale wol is een glaswol. U kunt het vergelijken met de glaswol die u op rol bij de bouwmarkt kan kopen, alleen in dit geval in vlokken vorm. Daarnaast is het nabehandeld met siliconen ter voorkoming van water-opname. In de spouwmuur wordt zo voorkomen dat regenwater op de buitenmuur via de wol bij de binnenmuur kan komen.

Knauf Supafil HR++ minerale wol is daarbij als eerste naïsolatiemateriaal bekroond met het Eurofins Gold Standard-certificaat voor binnenluchtkwaliteit (hier beschikbaar). Dit houdt in dat er gegarandeerd geen schadelijke stoffen vanuit de wol uw woning binnen dringen.

En Supafil HR++ minerale wol heeft een attest van het SKG-IKOB

HR++EPS grafietparels

EPS grafietparels zijn de welbekende piepschuim korrels. Door warmte en druk worden vanuit
deze korrels de tempexplaten gemaakt die we overal tegenkomen.

We hebben tegenwoordig twee varianten, de gewone witte parels en nu ook de grijze parels. Het verschil zit hem in de isolatie waarde. De grijze parels hebben een hogere isolatiewaarde.

Wij isoleren uw spouw alleen met de grijze parels. Omdat we de beste kwaliteit willen leveren. De parels passen we toe op de momenten dat door bouwtechnische redenen de wol niet toepasbaar is.

Exellent Foam

Excellent Foam is een wit isolatieschuim dat wordt gemaakt van water, schuimmiddel, hars en lucht. Nadat het materiaal is uitgehard, bestaat de Excellent Foam uit een naadloze isolatie met ontelbare kleine – met lucht gevulde- isolerende celletjes.

Woningen met een bouwjaar tussen 1970-1980 zijn vaak al geïsoleerd met UF-schuim, glaswol of steenwol. Bij zowel glaswol of steenwol is er vaak maar een dunne laag isolatie aangebracht, waardoor het effect van spouwmuurisolatie maar beperkt merkbaar is. Excellent Foam is het zeer geschikt isolatiemateriaal voor het aanvullen en/of het herstellen van het oude isolatiemateriaal. Bij gebruik van Excellent Foam hoeft de aanwezige isolatie niet verwijderd te worden te worden.