Maatwerkadvies

Het maatwerkadvies is een rapport waarin staat vermeld welke energiebesparende maatregelen mogelijk zijn in een woning en wat deze maatregelen opleveren uitgedrukt in een besparing in gas of elektra.

Daarnaast wordt bij een maatwerkadvies altijd een Energielabel opgesteld. Dit Energielabel geeft de huidige situatie van de woning aan. Daarbij wordt in het rapport vermeldt hoeveel elke maatregel het Energielabel verbetertHet rapport maakt dus meteen inzichtelijk welk label de woning na de maatregelen heeft.

Ritsema Isolatie en Energie Advies is gecertificeerd conform de BRL 9500-02, het opstellen van maatwerkadviezen voor de woningbouw.

Het maatwerkadvies voor particulieren

Voor particulieren is dit rapport een goede handreiking om kritisch naar de woning te kijken qua energiezuinigheid. Ook als u net een nieuwe woning hebt aangeschaft kunt u via het maatwerkadvies inzichtelijk krijgen wat er voor verbeteringen mogelijk zijn in de woning. En in het rapport staat daar ook bij vermeld hoe snel u deze maatregelen hebt terug verdient. En dat is ook een belangrijk argument of u iets wel of niet laat uitvoeren.

Het maatwerkadvies voor de professionel verhuurder

Ook voor de professionele verhuurders is het maatwerkadvies een goede handleiding bij grootschalig onderhoud of complexe renovaties. In één oogopslag inzichtelijk welk label de woningen na de werkzaamheden hebben en inzichtelijk wat de huurder aan het onderhoud heeft. Die eist, gezien de ontwikkeling van de energieprijzen, een verbetering in de energiezuinigheid van de woning.

Mocht u hierin geïntereseerd zijn, neem dan contact met ons op om een afspraak te maken.